Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Stockholm

Stockholm történet

Stockholm, Svédország, Történet

Stockholm története

Stockholm, Svédország, Történet

A régi elképzelés, miszerint Stockholm egy messzi északi ország kicsi, rusztikus fővárosa, már nem állja meg a helyét. Stockholm gazdag kulturális örökségekben és az elmúlt években dinamikus, kontinentális stílusú fővárossá fejlődött.

Stockholm megragadóan szép város, amelyet körülölel a tiszta víz és a város szívébe nyúló, zavartalan természet. A város 750 éves története során számos gyönyörű épület jött létre, és gazdag  kulturális kincsek maradtak ránk, amelyeket a múzeumokban tekinthetünk meg.

Stockholmi utazásunk során sosem leszünk távol a víztől. A város 14 szigete a kultúra és a természet vonzó egyvelegét kínálja a látogatóknak. Mindenki talál kedvére valót. 
Stockholm kihagyhatatlan látnivalói közé tartozik a Stadshuset, a Nordiska museet, a Skansen, Drottningholm, a Moderna Museet, a Historika Museet, a Nationalmuseum és a Vasamuseet.

Stockholm eredetének számtalan és nagyon különböző, olykor egymásnak is ellentmondó legendája és teóriája van. Ami mégis közös mindegyikben: a vízi utak fölötti ellenőrzés. Stockholm megalapítója az általánosan elfogadott vélekedések szerint a 13. századi régens, Birger Jarl volt, aki a középkori Erik krónikája alapján erődöt akart építeni, hogy megvédje a Mälaren-tavat a kalózoktól. Dokumentumok igazolják, hogy 1252-ben Stockholm már város volt és 1419-től Svédország fővárosa lett.

Stockholmot sokan "Észak Velencéjeként" emlegetik, jelenlegi állapotában 14 szigeten terül el, amelyeket 53 híd köt össze. A víz melletti zöld város különleges élményt kínál a látogatók számára. A víz melletti fekvése Stockholm legcsodálatosabb sajátossága, amely egész sor olyan kikapcsolódási lehetőséget nyújt, amely általában nem jellemző egy fővárosra. 

Forrás: Útitárs: Stockholm

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!