Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Stockholm

Stockholm közlekedés

Stockholm, Svédország, Közlekedés

Közlekedés

Stockholm, Svédország, Közlekedés

Légi közlekedés
Stockholm belvárosától kb. 40 km-re északra elhelyezkedő Arlanda repülőtéren számos vezető nemzetközi és belföldi légitársaság járata közlekedik. Az olcsóbb, fapados gépek a 100 km-re található Savsta repülőtéren landolnak. Innen az utasokat buszok viszik be a városba. 
Az Arlanda repőtérről csúcsidőben 5 percenként indul a Flygbussarna, amellyel 45 perc alatt, 110 Kr-ért érhetünk a Központi Pályaudvar City Termináljához. A legtöbb taxivállalat előre megszabott tarifáért kb. 350 Kr-ért visz be a belvárosba.
Leggyorsabban az Arlanda Express-szel juthatunk a városba, amely 180 Kr-ért 20 perc alatt ér a Központi Pályaudvarral.

Vonat
Vonaton viszonylag hamar, olcsón és kényelmesen juthatunk a svéd fővárosba. Malmőből kb. 5 óra, Göteborgból kb. 3 óra az út.

Tömegközlekedés
Stockholmban a buszok, metrók és helyi vasutak biztosította tömegközlekedés jól működik és kiterjed az egész városra.

Hajó
A stockholmi városnézés hajókirándulással egybekötve vízi városnézésre ad lehetőséget. Egy túra, amely során bárhol fel- és leszállhatunk 100 Kr-ba kerül és valamennyi fontosabb nevezetességet érinti. Jegyeket és részletes információt az idegenforgalmi irodákban kaphatunk.

Tunnelbana
Stockholm első földalatti járata három fő útvonalon közelekedik, amelyekkel a látványosságok gyorsan és olcsón közelíthetők meg. A Tunnelbana négy zónára osztható. Vonaljegyeken kívül egy, illetve három napra, valamint egy hónapra szóló bérletek is kaphatók. Ezek mindegyik zónában érvényesek. Vonaljegyeket a Pressbyrån kioszkokban, az SL központi jegyirodában és az állomásokon vehetünk. 

Busz
A piros városi buszok hálózata a Tunnelbana hálózatát kiegészítendő, a számos kék buszok vonala a bekötővonal körül épült ki. A buszok korszerűek, kényelmesek és gyerekkocsival is könnyen fel lehet rájuk szállni. A busszal való közlekedés a városnézés egy kellemes és gazdaságos módja.

Taxi
Taxit elsősorban a turistalátványosságok környékén és az állomásokon találunk. A szabad kocsik tetején kivilágított jelzés található, ezeket bármikor leinthetjük. Ha biztosra akarunk menni, jobb előre telefonon foglalni. Mindig érdeklődjünk előre a viteldíjról.

Autó
Stockholmban viszonylag könnyen el lehet igazodni autóval. A látványosságok közelsége és a remek tömegközlekedés miatt a belvárosban autóra nincs igazán szükség. 
Az utcákon és a többszintes parkolóházakban bőségesen akad parkoló. A múzeumok és látványosságok környékén egész héten fizetni kell a parkolásért.

Autóbérlés
Számos helyi cégen túl nemzetközi autókölcsönzők is jelen vannak Stockholmban. 

Kerékpár
A főváros kerékpárút-hálózata folyamatosan bővül, de ahhoz, hogy a belvárost két keréken derítsük fel, tapasztalt városi kerékpárosnak kell lennünk.Stockholm és környéke kifejezetten alkalmas biciklizésre.

Forrás: Útitárs: Stockholm

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!