Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Királyi Palota

Svédország, Stockholm, Látnivalók

Királyi Palota

Stockholm, Svédország, Látnivalók
 • Cím: Södermalm, Stockholm, Svédország
 • Telefon: 46 8 402 61 67
 • Nyitvatartás: Május 15 - szeptember 16:
  minden nap: 10:00 - 17:00

  Szeptember 17 – május 14:
  Kedd: vasárnap:
  12:00 – 16:00

A Stadsholmen szigeten már a 10. század óta álltak védelmi építmények és kastélyok. A Tre Kronor (Három korona) erődítmény a 13. században épült és a következő században megtették a király rezidenciájának. A Vasa-királyok az erődöt reneszánsz palotává alakították át, 1697-ben azonban porig égett. 

Helyére az ifjabb Nicodemus Tessin tervezett egy új, római sítlusú palotát olaszos külsővel és svéd hatásokkal tompított franciás belsővel. A palota 608 szobáját Európa legnevesebb művészei és kézművesei díszítették. Elsőként a palotába 1754-ben Adolf Fredrik király költözött be. 

A Királyi Palota (Kungliga Slottet) nyilvános területei magukba foglalnak pompázatos bútorzatú és felbecsülhetetlen értékű művészi és kézműves alkotásokkal teli nagy termeket is. 
Mind a trónterem, mind a Királyi Kápolna pazar díszítésű, III. Gusztáv Antikvitásmúzeuma pedig a király itáliai útjáról származó antik márványszobrokat állítja ki. 
A palotában található a Kincstár, ahol az állami jelvényeket tartják és az új Tre Kronor Múzeum, amely az 1697 előtti palotát mutatja be.

Napjainkban már nem ez a királyi rezidencia, de továbbra is a város egyik legjelentősebb látványossága. Ahogy a délben, a külső udvarban végbemenő őrségváltás is.

Belépőjegy:
Felnőtt: 150 Kr.
Kedvezményes: 75 Kr.
7 éves kor alatt ingyenes.Királyi Palota
Stockholm, Svédország
Copyright: 天煞烏龜   Forrás: flickr

Stockholmi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!