Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Djurgården

Svédország, Stockholm, Látnivalók

Djurgården

Stockholm, Svédország, Látnivalók
  • Cím: Östermalm, Stockholm, Svédország

Djurgården, a hajdani királyi vadászterület, Stockholm szívében fekvő, természetes parkkal borított sziget. Csak néhány épület áll, és mindössze nyolcszáz lakó él a Stockholmi Nemzeti Városi Park területén, amely a maga nemében a világon az egyetlen ilyen létesítmény.

1580-tól kezdve a Djurgården egyes részei királyi vadrezervátumként szolgáltak, ahol III. János rénszarvasokat, rőtvadat és jávorszarvasokat tartott. Egy évszázad múlva XI. Károly körülkerítette és vadászatra használta az egész területet. 

A 18. században Djurgården népszerű pihenőhellyé változott, Carl Bellman trubadúr idejében pedig néhány fogadót építettek rajta. A Gröna Lund vurslit néhány évtizeddel azelőtt alapították, hogy 1900 táján Artur Hazelius Skansen és Nordiska Museet néven lenyűgöző szabadtéri múzeumot hozott létre. 

A Djurgården bőséges tárháza az érdekes és értékes múzeumoknak, kulturális és különböző szórakoztató lehetőségeknek. A ma is fenséges, csodálatos empire sítlusú Rosendal-palota a királyi idők emlékét őrzi.

Kinek ajánljuk: Mindenki számára érdekes lehet.


Djurgården
Stockholm, Svédország
Copyright: arctic_flower   Forrás: flickr

Stockholmi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!